Bilde av paradis

Når fikk vi for oss at paradis er syden? Bestående av sol, 30*C og luksuriøse solstoler. Det gir oss sjansen til å ta en pause fra sosiale medier, stillestående kontorjobber, og heller hoppe inn i avslapning og et marked med billig gull.

Tidligere på nrk1 så jeg en slags dokumentar om en familie på 4 som bodde i Alaska, og levde et liv midt i naturen. Noen ser naturen, men de omfavnet den. Hva med å leve av å finne seg mat, og ha nærmeste nabo kilometer unna? Tenk å våkne opp uten å være nødt til å skrive en to-do-liste, og isteden bare gå utenfor døra, puste inn urørt luft, og spise noen selvdyrkede tomater. Jeg må si det nesten fristet meg litt.

Vi klager alle alltid på hvor slitne vi er, men det hadde vi ikke vært i samme grad om vi hadde levd på den måten! En måtte gjort akkurat det en trengte å få gjort det dagen. Naturens urter med sine helende krefter ville helet deg hver dag.
Mosjonen du fikk av å hogge ved en dag, ro i båten en annen, gjorde at du hver dag fikk fylt lungene med helt frisk luft. E-stoffer klarte du ikke lage, så det fikk du ikke i deg. Ingen brydde seg om hvordan du så ut, selv om kroppen din sikkert kunne vunnet modellkonkurranser. Du brydde deg ikke om hvordan du så ut, for du visste ikke hvordan du skulle se ut. Du hadde ikke et sladreblad liggende foran deg med forsider som lyste ut "Hvordan bli kvitt celulitter".

Går det an å leve mer naturlig? Mer ekte?




Kommentarer

Populære innlegg