Kultur i en soda
1 brusboks og 3 forskjellige assosiasjoner. I går når vi fikk gratis lunsj på skolen stod en venninne med denne brusen i hånden. Hun var fra New York og sa den smakte som hostesaft. Jeg fra Norge smakte på den, og sa den smakte som gummy bears. Så smakte en venninne fra Sør-Korea på den og sa den smakte sukkerspinn.
Jeg har ikke tenkt på kultur på den måten før, men det var morsomt å se den utspille seg i en brusboks. Jeg synes dette er spennende fordi kulturer viskes ut litt etter litt. Japanere spiser pasta, og australienere spiser sushi, men en av tingene som fortsatt er forskjellig er hva du finner i dagligvarebutikkene i de to landene, og hva lokale produkter er bygget opp av.
Tydeligvis har jeg smakt amerikanske gummy bears med kirsebærsmak, Sør-Koreaneren har smakt sukkerspinn med kirsebærsmak, og amerikanerne har smakt hostesaft med kirsebærsmak.
Kommentarer